WWA-bond Doetinchem, 15-06-2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

WWA-bond Doetinchem, 15-06-2017

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017 > WWA-bond Doetinchem, 15-06-2017

Donderdag, 15 juni 2017, 19.30 – 22.00 uur, optreden voor de WWA-bond Doetinchem
 
Vanavond het 4e optreden van het MHT Orkest en wel in mijn geboorteplaats Doetinchem. Dus mogelijk ook een weerzien met oude bekenden. 

Eerst even waar de afkorting WWA voor staat. Deze staat voor Weduwen, Wezen en Alleenstaanden. In zijn 47-jarige bestaan is deze bond zijn afkorting ruim op gaan vatten. Ook gehuwden mogen zich nu bij deze gezellige bond aansluiten. En wil je een keer  als gast komen, dan ben je - tegen betaling van een klein bedrag - ook van harte welkom. 

Men probeert het iedereen naar de zin te maken met van alles en nog wat zoals: kaarten, bingo, knutsel & frutselwerk en het uitnodigen van muzikanten, zoals het MHT Orkest vanavond.
 
Het is jammer dat in een grote stad als Doetinchem niet meer mensen de weg weten te vinden naar deze gezellige en sociale groep. Met name alleenstaanden zouden hier zeker een luisterend en vriendschappelijk oor vinden.
 
Er is een speciale plaats ingeruimd voor Vincent, de zoon van een van de dames. Vincent heeft een geestelijke beperking, maar is een superaardige en toffe jongeman. Voor hem had het orkest nog een verrassing in petto.
 
Aan het MHT Orkest vanavond de opgave om er een gezellig optreden van te maken. Het orkest koos weer voor het bekende recept. Eerst zelf een lied spelen en dan het publiek een nummer laten kiezen uit uitgedeelde liedjesmappen met een grote verscheidenheid aan bekende liedjes.
 
Voorafgaande aan dit optreden had het orkest ‘s middags nog een repetitie. Daar maakte Tresiah, een van de orkestleden, bekend dat zij vandaag oma was geworden van een gezonde kleindochter, Prim.
 
Tot grote verrassing van Tresiah werd bij het optreden in Doetinchem als eerste lied gespeeld ‘Lang zal Prim leven’. Hierna volgden nog vele mooie liedjes; door het orkest en door het publiek gekozen.
 
Na de pauze werd Vincent verrast met het verzoek om een lied van het orkest ‘Fata Morgana’ met het orkest mee te spelen. Vincent kreeg hiervoor speciaal een nieuwe mondharmonica die hij mocht houden. Na een korte uitleg speelde Vincent het lied keurig mee. Zijn ogen straalden van plezier. Hoe een klein iets iemand zo’n groot plezier kan doen......
 
Uiteraard kwamen tussen de oude bekenden en mij de oude verhalen van vroeger ter sprake. Iedereen kwam er wel goed af. Zo bleef de avond gezellig en voelden de orkestleden bij hun 4e optreden nagenoeg geen spanning meer.
 
Bij het Gondellied ‘nodigde’ ik het publiek uit om tijdens het spelen van dit lied de schouders los te maken door gondelbewegingen te maken (of waren het kanobewegingen?). De meeste aanwezigen namen deze uitnodiging sportief aan. Een koppel durfde het hierna aan om op het lied ‘Tanz mit mir’ een dansje te wagen. Ieder een sleutelhanger met daaraan een mondharmonica was de beloning.
 
Zo kwam ook aan dit optreden weer een eind met de afspraak om volgend jaar weer terug te komen. Naast een vrije gift kreeg het orkest een grote tablet chocola. Het laatste gaat naar de moeder van Prim.
 
Zie ook de foto's hieronder.
 
Terug naar de inhoud