Presentatie Fysiotherapie Oosterflank, 15-12-2016 - MHT Nederland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Presentatie Fysiotherapie Oosterflank, 15-12-2016

MHT LESGROEPEN > Zuid-Holland > Rotterdam-Zuid > 2016

Rotterdam, 16-12-2016

Afgelopen donderdag, 15 december, hebben we een presentatie gegeven bij de Fysiotherapie Oosterflank in Rotterdam. Dit is tot stand gekomen door bemiddeling van Gerard Harms. Gerard volgt daar de COPD training onder leiding van Kim Morais en Esther Bronsgeest. Kim en Esther hebben gezorgd voor 28 deelnemers deels uit de fysiotherapie Oosterflank en deels uit de regio.

Na het spelen van de inloopmuziek en het welkomstwoord van Kim zijn we om 11.00 uur gestart met de presentatie. In een korte uiteenzetting van het ontstaan van mondharmonicatherapie heb ik aangegeven wat de deelnemers deze middag konden verwachten.

Het eerste gedeelte bestond uit het hoe en waarom van deze vorm van therapie. Na een korte pauze en tevens het uitreiken van de mondharmonica's zijn zijn we gestart met het in de praktijk brengen van de theoretische kennis opgedaan in het eerste gedeelte. Er was één mevrouw die het raadstukje van "Deze vuist op deze vuist" herkende.

In het begin was het wennen om allemaal hetzelfde tempo te spelen wat soms hilarische taferelen opleverde. Soms klonk het wel of dat er in canon gespeeld werd. We hebben "De uil zat in de olmen" geprobeerd in canon te spelen maar helaas is het niet gelukt. In de loop van het tweede gedeelte waren de deelnemers zo enthousiast geworden dat het samenspelen best goed ging. Ik vond dat heel verbazingwekkend dat men in zo'n korte tijd zo iets teweeg kon brengen. 

Met dank aan de deelnemers maar ook zeker een woord van dank aan Gerard, Annelies, Jan, Tonia, Liesbeth en Petra voor de prima ondersteuning voor en tijdens en na de presentatie. Ook Rens bedankt voor de technische ondersteuning.

Na afloop van de presentatie hebben de bovenstaande leden "Stille Nacht"gespeeld. Het was zo indrukwekkend dat sommige deelnemers ontroerd kwamen melden dat ze het heel erg mooi vonden klinken. Dat zegt iets over de kwaliteit van spelen van onze groep.

In het slotwoord bedankte Kim de aanwezige deelnemers en het MHT Maasstad voor hun optreden en kregen de deelnemers informatie mee om het thuis nog eens allemaal door te nemen. De leden van Maasstad kregen uit handen van Kim een attentie overhandigd.

Tevens gaf Kim aan dat ze gaat inventariseren of er voldoende animo is om daar een MHT groep te vormen. Ik heb aangegeven dat als ze daarbij hulp nodig heeft mij altijd mag benaderen.

Na alle aanwezigen Prettige Kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2017 te hebben gewenst, zijn wij met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.

Om een indruk te geven hoe de deelnemers actief bezig zijn geweest heb ik enkele foto's toegevoegd (zie hieronder).


Met vriendelijke groeten,


Pieter

..........................

Reactie Fysiotherapie Oosterflank, d.d. 20-12-2016

Beste allemaal,

Bedankt voor dit verslag en leuke foto's van een eveneens leuke en inspirerende middag die we afgelopen donderdag samen hebben gehad. Alle deelnemers waren erg enthousiast en deze week horen we allemaal positieve verhalen van patiënten terug. Er is ook al regelmatig thuis geoefend door de patiënten. 

Nu we merken dat veel mensen enthousiast zijn om het bespelen van de mondharmonica onder de knie te krijgen en/of te verbeteren, overweeg ik om een groep bij ons in de praktijk op te starten. 

Veel van de deelnemers geven aan dat ze de afstand naar het Maasstad ziekenhuis te ver vinden om aan te sluiten bij de al bestaande groep. We hebben de ruimte en (in overleg met pieter) de muziek en mondharmonica's, dus ik denk dat we al een eind kunnen komen. 

Ik zal samen met mijn collega Esther Bronsgeest het voortouw hier in nemen. Het zou natuurlijk nog leuker zijn als we iemand hebben die meer muzikaal onderlegd is dan dat ik ben.

Nu ga ik lekker genieten van de aankomende feestdagen. In het nieuwe jaar neem ik contact met je op Pieter.

Een gezond 2017 voor jullie allemaal.

Met vriendelijke groet,

Kim Morais
..........................

Fysiotherapie Oosterflank
Varnasingel 600              
3067 EZ Rotterdam        
010-2098107                
 
Hoofdweg 490
3067 GK Rotterdam
06-22818577
U hoort Harproli met het Stille Nacht
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu