PCOB Neede, 02-10-2018 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

PCOB Neede, 02-10-2018

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2018

Het MHT Orkest verzorgde dinsdag, 2 oktober 2018, een gezellig optreden voor PCOB Neede

PCOB staat voor Protestants Christelijke Ouderen Bond. De PCOB heeft ruim 300 actieve afdelingen, verspreid door heel Nederland, hieronder de afdeling Neede. De PCBO zet zich in voor het welzijn van alle ouderen in Nederland, in het bijzonder voor haar eigen leden.

Het bestuur van de Afdeling PCOB Neede organiseert 8 x per jaar een ledenbijeenkomst op dinsdagmiddag in gebouw “Diekgraven”, aan de Kostersteeg in Neede (naast de Grote Kerk). Op deze bijeenkomsten komen een verscheidenheid aan onderwerpen en thema’s aan de orde, zowel informatief, levensbeschouwelijk als ontspannend. Hiernaast organiseert men diverse uitstapjes, sportieve, maar ook culturele, activiteiten.

Op dinsdag, 2 oktober, was het tijd voor een ontspannende, maar tevens informatieve middag. Hiervoor was het MHT Orkest uitgenodigd. Het MHT Orkest zou naast het spelen van gezellige muziek iets meer vertellen over het effect van mondharmonicaspelen op mensen met een ademhalingsstoornis.

Bij binnenkomst was het eerst tijd voor koffie met een vleermuiskoekje (een lekkernij in Neede). Het orkest hield het keurig bij de koffie. Immers, koekjes eten en mondharmonicaspelen gaan niet samen!

Na de koffie was het tijd voor de openingswoord. En zoals bij de meeste organisaties vertrekken en komen ook hier nieuwe vrijwilligers.

Na het openingswoord en de plichtplegingen was het tijd voor het MHT Orkest. Het orkest zou 2 x 30 minuten spelen met tussendoor een koffiepauze. Het MHT Orkest beschikt over een breed repertoire bestaande uit 28 luisterliedjes en 22 meezingliedjes. Voor het meezingen deelt het orkest tekstbundels uit. Hiernaast wordt een flyer met informatie over het nut van mondharmonicaspelen uitgedeeld die de aanwezigen op hun gemak kunnen doorlezen.

Bij het samenstellen van het repertoire houdt het MHT Orkest rekening met de omstandigheden. Als voorbeeld: op een protestante bijeenkomst wordt het lied ‘Te Lourd’ op de bergen’ niet gespeeld. Kwestie van respect! Voor de rest is er maar één sleutelwoord: gezelligheid.

Het MHT Orkest is niet in het leven geroepen om concerten te verzorgen. Het MHT Orkest heeft als missie het uitdragen dat personen met een ademhalingsprobleem heel goed op de mondharmonica uit de voeten kunnen en dat mondharmonicaspelen de ademhalingsspieren traint. En ook niet onbelangrijk, samen muziek maken is gezellig. Dit zijn de ingrediënten bij een optreden door het MHT Orkest.

Luisterliedjes werden tijdens dit optreden opgevolgd door bekende meezingers. En de ca. 40 toehoorders zongen deze uit volle borst mee. De liedjes werden door ondergetekende aan elkaar gepraat.

Het werd een gezellig optreden met na afloop de uitnodiging aan het MHT Orkest om zich aan te sluiten bij een hapjesbuffet. .....een stofwolk en de orkestleden liepen al met een vol bordje rond.

Na afloop werd ondergetekende door vier personen benaderd voor mondharmonica les bij MHT Neede. Kortom: missie geslaagd.

Jan Mulleman
Begeleider MHT Orkest
Terug naar de inhoud