Opzet - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Opzet

MHT feesten > Kerst-Play-in 2018

SAMEN zijn

Het jaar 2018 zit er bijna op. Vandaag, donderdag 13 december, hebben wij als MHT Neede het jaar 2018 met een Kerst-Play-in afgesloten.

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd binnen MHT Neede. Het overlijden van Jan Slot (2 mei) staat mij nog bij als de dag van gisteren. Zolang het menselijk gezien kon, heeft Jan de mondharmonicalessen trouw gevolgd. Ik weet dat Jan plezier heeft beleefd aan de mondharmonicalessen. Dat zijn mondharmonica verwerkt was in het bloemstuk op zijn kist gaf hier uiting aan.

Bij een aantal deelnemers aan MHT Neede zijn dit jaar (zeer) ernstige ziektes vastgesteld. Deze mensen bewandelen nu een zware weg. Bij een andere deelnemer is parkinsonisme vastgesteld. De echtgenoot van een deelneemster was betrokken bij een auto-ongeluk waarbij een dodelijk slachtoffer viel te betreuren. De echtgenoot in kwestie had geen schuld, maar het blijft een zeer verdrietige gebeurtenis.

Naast bovenstaande verdriet zijn er ook de mindere pijntjes en kwaaltjes die ons en onze dierbaren treffen. En dan heb ik het nog niet eens over het verdriet wat er is, maar niet openlijk wordt uitgesproken. Laat ik dit maar het stille verdriet noemen.

Hoe fijn is het dan niet dat er donderdags (lesdag) luisterende en begripvolle ‘oren’ zijn met wie je over het verdriet, pijntjes en kwaaltjes kunt praten. Mensen die een ondersteunend kaartje en/of bloemetje sturen en/of een bezoek afleggen......

Hoe leuk is dan dat je op een dag als vandaag ‘de Kerst-Play-in’ samen kerstmuziek mag maken (met de nadruk op SAMEN). Een keer niet de zenuwen hebben voor een bezoek aan een arts, maar even de zenuwen hebben voor het spelen van een kerstlied. Even SAMEN de humor, het plezier en de lach!

De Olde Mölle had onze oefenruimte mooi in kerstsfeer gebracht. De ramen stonden op en kiertje (verse lucht) en niets stond ons in de weg om er SAMEN een mooie gebeurtenis van te maken.

Iedereen speelde vandaag een zelfgekozen kerstlied, als groep, solist,  trio, kwartet en tenslotte door iedereen SAMEN ook nog het Stille Nacht. En dan SAMEN eindigen met een kerstlunch. Hoe rijk ben je dan als lesgroep?

Mede namens Jan Groot Kormelink, begeleider MHT Neede 2016/17, wens ik iedereen prettige feestdagen.

Jan Mulleman
Terug naar de inhoud