Optreden - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Optreden

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017 > A & H Goor, 28-12-2017

Zaterdag, 23 december 2017

Vandaag had het MHT Orkest haar laatste optreden van dit jaar en wel een kerstoptreden bij Albert Heijn in Goor. Dit optreden had ik afgelopen zomer al met de filiaalleider afgesproken tijdens mijn wekelijkse boodschappen doen. Het is een druk bezocht filiaal. Dus een mooie locatie om het winkelend publiek kennis te laten maken met MHT.

Volgens afspraak was het MHT Orkest om 09.30 uur in Goor aanwezig. Om 09.45 uur klonk al het Stille Nacht. Met dit mooie kerstlied werd om 15.45 uur het optreden ook afgesloten. Er werd tussendoor in blokjes van ca. 45 minuten gespeeld. Het orkest speelde niet alleen kerstliedjes, maar ook gevoelige liedjes zoals You raise me up en Halleluja. Het winkelend publiek waardeerde deze combinatie wel.

Zes uur spelen is best veel. Je moet er dan ook voor waken dat vermoeidheid, maar ook verveling, zich meester maakt van het orkest. Tussendoor werd er koffie en thee gedronken, maar ook broodjes met kaas en ham gegeten. Een kerstoptreden in een winkel als Albert Heijn nodigt uit dat het winkelend publiek gesprekken gaat voeren met de muzikanten. Vaak is men geïnteresseerd in het wel en wee van het orkest. Maar toch moet je als begeleider proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen, hoe leuk de spelers het praten met het publiek ook vinden. Voor het orkest lagen flyers klaar die het winkelend publiek kon lezen en mee mocht nemen.

De mensen die mondharmonica les krijgen bij een MHT lesgroep zijn in het algemeen gesproken niet meer de allerjongsten (zeg ik dat netjes?). Het zijn vaak ouderen die erg zelfstandig zijn en als zodanig ook zelfstandig hun beslissingen nemen. En ineens speelt men in een orkest waar een begeleider zegt wat men wel of niet moet doen. Soms is dat best moeilijk om te accepteren. Op zich weer een leuke uitdaging voor een begeleider om daarmee om te gaan.

De leden van het MHT Orkest hebben het afgelopen jaar grote vorderingen gemaakt. En dat ondanks het feit dat de meesten nog geen twee jaar mondharmonica spelen. Maar men heeft nog lang niet het niveau waar ik ze graag wil hebben. Zo wil ik met het orkest volgend jaar ook gaan oefenen met het spelen over een geluidsinstallatie. Of alles gaat lukken?

Het nieuwe jaar 2018 kunnen we bijna aanraken. Nieuwe liedjes liggen klaar om aan het MHT Orkest uitgereikt te worden. Liedjes waaraan de spelers weer een muzikale kluif zullen krijgen. Maar het zijn wel liedjes die het grote publiek aan zullen spreken waaronder nummers van wijlen André Hazes en The Blue Diamonds.

Maar veel belangrijker dan al hetgeen ik hierboven heb geschreven, is dat ik de hoop en de wens uitspreek dat de spelers van het MHT Orkest (en u als lezer) het gehele jaar 2018 in een goede gezondheid mogen meemaken.Zie hieronder wat foto's en een filmpje.
Terug naar de inhoud