Optreden - MHT Nederland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Optreden

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017 > UVV Eibergen, 07-11-2017

Dinsdagmiddag, 7 november 2017, stond bij het MHT Orkest in haar agenda gereserveerd voor een optreden bij de UVV Eibergen. UVV staat voor de Unie van Vrijwilligers. Wil je meer weten over de UVV, kijk dan naar het filmpje onderaan.
 
De UVV Eibergen houdt elke dinsdagmiddag een soosmiddag in het Ontmoetingscentrum, Bartelinksgang B12 in Eibergen. Een niet al te grote, maar wel gezellige locatie. 

Een soosmiddag heeft niet altijd hetzelfde karakter. De UVV Eibergen probeert altijd variatie te brengen in de soosmiddagen. Vandaag was het MHT Orkest uitgenodigd om een gezellig optreden te verzorgen.
 
Bij binnenkomst was een deel van vrijwilligers van de UVV Eibergen al druk bezig om de tafels en stoelen klaar te zetten voor de gasten. Een ander deel van de UVV Eibergen sneed alvast de appeltaarten aan die beschikbaar waren gesteld door de plaatselijk Jumbo. Het laatste is natuurlijk een sympathiek en lovenswaardig gebaar.
 
Het MHT Orkest koos er vandaag weer voor om liedjesmappen uit te delen waaruit de gasten verzoeknummers konden kiezen en deze vervolgens mee te zingen. Na het spelen van zo’n verzoeknummer koos het MHT Orkest dan uit haar eigen repertoire ook een lied om te spelen.
 
Zo werden vandaag gespeeld en gezongen:
- Ik heb eerbied voor jouw grijze haren
- Mooi was die tijd
- Ik zing dit lied voor jou alleen
- Ik sta op wacht
- Ketelbinkie (Toen wij van Rotterdam vertrokken)
- Blauwe korenbloemen
 
Het MHT Orkest speelde:
- Last rose of summer
- Edelweiss
- The Titanic Song
- Banks of the Ohio
- Moon River
- Adios Amigo
 
Iemand uit het publiek - die nog niet eerder mondharmonica had gespeeld - werd door Coosje (orkestlid) uitgekozen om samen met het MHT Orkest op de mondharmonica het lied Fata Morgana te spelen. De persoon in kwestie kreeg hiervoor een nieuwe mondharmonica uitgereikt. Hij speelde niet onverdienstelijk. Zie filmpje hieronder. Uiteraard mocht de persoon in kwestie de mondharmonica houden. Waarom?
 
Bij de MHT Lesgroepen in Nederland krijgen mensen met ademhalingsproblemen gratis mondharmonica les. Men speelt op mondharmonica’s waarop door niemand eerder is gespeeld. Dit om overdracht van bacteriën etc. te voorkomen. Vandaar dat de persoon in kwestie zijn mondharmonica mocht behouden. Voor het MHT Orkest heeft deze mondharmonica immers geen waarde meer.
 
 
Het MHT Orkest kan terugzien op een geslaagd optreden.
 
 
Fata Morgana
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu