MHT Neede - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

MHT Neede

MHT LESGROEPEN > Gelderland > Neede


MHT Neede is ontstaan in maart 2016. De weg hiernaar toe is gelegd door Jan Mulleman. Jan richtte in 2013 MHT Meddo op en gaf daar mondharmonica les tot 16 juli 2015. In 2015 werd de vrouw van Jan zo ernstig ziek dat hij moest stoppen met lesgeven aan MHT Meddo. Jan werd fulltime mantelzorger. Jan wilde in de tijd die hij dan nog overhad zich in blijven zetten voor longpatiënten. Hij begon daarom met MHT Nederland. 

Ik kreeg bij MHT Meddo mondharmonica les van Jan. Zodoende kennen wij elkaar. Nadat Jan bij MHT Meddo was gestopt, gaf hij mij wekelijks bij hem thuis gratis privéles. Op een dag vroeg Jan of het wat voor mij was om een MHT lesgroep onder mijn hoede te nemen. Hierover hebben we samen goed gesproken. Met de toezegging van Jan dat wanneer ik hulp nodig ik altijd op hem kon rekenen, hebben wij de pers benaderd van verschillende week- en dagbladen.

Zondagmorgen, 28 februari 2016, gaven we samen een interview voor radio Berkelland. Op 3 maart 2016 volgde een voorlichting bij de Olde Mölle in Neede. Deze voorlichting werd druk bezocht. Er meldden zich zoveel mensen aan dat wij moesten besluiten om met twee lesgroepen te starten; totaal 29 personen. De eerste les was op donderdag, 17 maart 2016.

Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor mensen met een longprobleem. Mocht u een keer willen komen kijken en luisteren, wij lessen op de donderdagmiddag van 13.15 uur tot 14.45 uur bij de Olde Mölle in Neede. U bent daar van harte welkom.


Docent MHT Neede
U hoort een eigen compositie van het Vincent van Rooijen Quartet. Paul Hopper-bas; Vincent van Rooyen-solo; Jonathan Hopper-vineta; Harry Knepscheld-solo.
Terug naar de inhoud