Locatie: De Olde Mölle - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Locatie: De Olde Mölle

MHT LESGROEPEN > Gelderland > Neede
De Olde Mölle in Neede

Op het hoogste punt van de Needse berg staat sinds jaar en dag café- restaurant “De Olde Mölle”. Een begrip in Neede en wijde omgeving. De Olde Mölle is een echt familiebedrijf met meer dan 75 jaar horeca-ervaring. Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. 

Pal achter café-restaurant De olde Mölle staat De Hollandsche Molen die, zoals hij er nu staat in gebruik is genomen in januari 1927 nadat de standaardmolen die er stond verwoest werd door de cycloon van 10 augustus 1925, die ook Borculo zwaar heeft getroffen. De vereniging De Hollandsche Molen heeft in samenwerking met het Nationaal Steuncomité "Stormramp" de bouw van de nieuwe molen verzorgd. De molen is in 1998/1999 gerestaureerd. 

De Hollandsche Molen is een ronde, stenen stellingmolen met als functie korenmolen. De molen is dankzij vrijwillige molenaars nog steeds regelmatig in bedrijf. Op woensdagmiddag en op zaterdag is zo’n vrijwillige molenaar aanwezig die zijn gasten op deskundige en aanstekelige wijze rondleidt in “zijn“ molen.
 
Een receptie, thema-avond, vergadering of iets te vieren? Een verjaardag, huwelijksfeest of jubileum? We beschikken over een prachtige zaal voor maximaal 300 personen. In overleg met u maken wij van uw feest een fantastische gebeurtenis waar u nog lang met plezier aan zult terugdenken.

Door middel van onze contactpagina kunt u eventuele vragen en/of opmerkingen altijd aan ons kwijt.

Uw gastteam: Maurice, Lenie en Henk Bok


Terug naar de inhoud