Lespakket - MHT Nederland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lespakket

De lessen


Het lespakket bestaat uit:

- Mondharmonica (toonsoort C)
- Tafelmuziekstandaard
- Witte 4-rings lesmap met insteekvellen
- 2 stuks overschrijfbare Cd’s of USB stick


De mondharmonica

Bij het geven van voorlichtingen en wanneer deelnemers nog erg twijfelen of men de lessen wel wil of kan blijven volgen, adviseren wij de Suzuki Easy Rider. Hiermee kunnen deelnemers desnoods een paar weken de lessen volgen. 


Wijs de deelnemers er wel goed op dat de Suzuki Easy Rider (en andere goedkope mondharmonica's) niet onze standaard van kwaliteit is. Het zou jammer zijn dat men afhaakt omdat de mondharmonicalessen niet aan de verwachtingen voldoen.

    
De Suzuki Easy Rider kost bij de Mondharmonica Winkel ca. € 7,50. Op de Suzuki Easy Rider staan boven de kanaaltjes (gaatjes) de cijfers 1 t/m 10. Deze cijfers spelen (i.p.v. noten) bij het lessen een grote rol. 


                                 Mocht men er zo goed als zeker van zijn dat men de lessen wil gaan volgen, dan adviseren wij de:


       

                Suzuki Bluesmaster                                   
  Hohner Special 20   

                    ca. € 24,50                                              ca. € 27,50                                                         of de wat betere:


                                  

                                                      Suzuki Seydel Steel 

                                                          ca. € 47,50.

   


Dit soort mondharmonica’s hebben een kunststoffen body en zijn derhalve gemakkelijk schoon te maken/houden.


Tip: voorzie de mondharmonica’s en de doosjes van de namen van de bespelers!


Tafelmuziekstandaard
Ook hier geldt dat men de keuze heeft tussen een goedkope (kunststof) en een duurdere (metalen) versie. Beiden zijn inklapbaar. Wij adviseren iedereen hier in het begin de goedkope kunststof versie te kiezen. En later eventueel de duurdere. Er zijn meer uitvoeringen van beide.

                

Kijk voor de goedkope versie in het Duitse Ebay en zoek dan Leseständer (ca. € 2,50). De duurdere metalen versie kost ca. €12,50. Schaf de standaards als groep aan. Dat scheelt verzendkosten!


Lesmap
Handzaam zijn de 4-ringsmappen met een dikte van 4 CM. Met op de voorzijde een insteekhoes voor een vrolijke kaft. De kosten voor een dergelijke map liggen rond de € 2,50.In deze mappen komen plastieken insteekvellen (starten met 50 stuks).


Overschrijfbare Cd’s
In de lesmap komen theorie en bladmuziek. Van veel liedjes is er een instrumentale begeleiding voor het thuis oefenen (op Cd’s gebrand). Deze Cd’s worden regelmatig aangevuld en dan omgewisseld. Vandaar dat iedere deelnemer twee overschrijfbare Cd’s heeft. (tip: voorzie beide Cd’s van de naam van de deelnemer). Uiteraard kan i.p.v. een Cd ook een USB stick worden gebruikt.

Totale kosten lespakket ca. € 40,00.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu