KBO Rietmolen, 19-09-2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

KBO Rietmolen, 19-09-2017

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017

Wanneer KBO Rietmolen tot nu toe een bijeenkomst organiseerde, dan waren er altijd vaste muzikanten die de muziek verzorgden. Vandaag kwam aan deze traditie helaas een einde. De vaste muzikanten deden het niet meer.
 
Het bestuur van KBO Rietmolen ging opzoek naar een goed alternatief en kwam hierbij uit bij het MHT Orkest .
 
Zo kwam het dat vandaag, 19 september 2017, zes mondharmonicaspelers van het MHT Orkest om 15.30 uur aanwezig waren bij café Kuppers in Rietmolen. Jan GK en Hermien waren helaas verhinderd.
 
De afspraak was dat om 16.00 uur het MHT Orkest een half uurtje gezellige muziek zou maken. Het etentje dat KBO Rietmolen had georganiseerd liep echter wat uit. Vandaar dat het MHT Orkest pas rond 16.30 uur met het optreden begon. Tot die tijd heeft het orkest buiten heerlijk in het najaarszonnetje gezeten.
 
Het MHT Orkest heeft een speciale liedjesmap aangelegd met gevarieerde liedjes die iedereen wel kent. Vandaag heeft het MHT Orkest het publiek de vrije hand gegeven om uit deze liedjesmap een eigen keuze te maken. Men koos voor:
5.115. Daar bij die molen
5.41.   In de stille Kempen
5.162. Spiegelbeeld
5.159. Meisje met rode haren
5.153. Ik heb eerbied voor jouw grijze haren
5.181. Te Lourdes op de bergen
5.195. Blauwe Korenbloemen
5.174. Het avondklokje (Zonnetje gaat van ons scheiden)
5.196. Twee reebruine ogen

Al deze negen liedjes werden door iedereen (zo'n 60/70 personen) uit volle borst meegezongen. Dan kom je ook in de buurt van de grens dat je niet versterkt een dergelijke optreden niet kunt doen.
 
Negen liedjes spelen, komt neer op een optreden van zo’n 45 minuten. En dat klopt ook wel, om 17.15 uur kwam er een eind aan het optreden. De orkestleden waren nog graag even doorgegaan.
 
Buiten op het terras hebben de orkestleden – onder het genot van iets warms en kouds – nog wat nagebabbeld. Hierbij werden de orkestleden veelvuldig door vertrekkende gasten aangesproken dat het erg gezellig was. En het laatste is altijd leuk om te horen.


Terug naar de inhoud