KBO Almelo, 10-10-2017 - MHT Nederland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

KBO Almelo, 10-10-2017

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017

KBO is de afkorting van Katholieke Bond van Ouderen

KBO Overijssel telt zo’n 12.000 leden. Samen met tien andere provinciale KBO's vormt de KBO Overijssel de landelijke koepel met ruim 190.000 leden. Zij voert een zelfstandig beleid en vindt haar oorsprong in het katholieke gedachtengoed. KBO Overijssel telt 40 afdelingen. Eén van die 40 afdelingen is Almelo. Hier was het MHT Orkest vandaag, 10 oktober 2017, te gast.

De organisatie had vandaag de opkomst wat hoger verwacht. Ik schat dat ca.30 personen het optreden van het MHT Orkest hebben bijgewoond. Een extra stimulans om deze mensen een mooi en gezellig optreden aan te bieden. En ik denk en hoop dat we hierin zijn geslaagd.

Vandaag had ik ervoor gekozen om het publiek en de orkestleden het repertoire te laten samenstellen. Het publiek kon dit doen door uit uitgedeelde liedjesmappen een eigen muziekkeuze te maken. De orkestleden konden na de laatste repetitie hun voorkeur van liedjes uitspreken. Zo kwamen we vandaag aan het volgende repertoire. 

Het publiek koos vandaag voor:
- Ketelbinkie
- Gelders volkslied
- Meisjes met rode haren
- Ik heb eerbied voor jouw grijze haren
- Als ik een klokje was
- Het avondklokje (Zonnetje gaat van ons scheiden)
- Twents volkslied.
 
De leden van het MHT Orkest hadden vooraf al gekozen voor:
-  Whispering Hope
-  Last Rose of Summer
-  Moon River
-  La Montanara
-  Edelweiss
-  Any Dream (uit de Musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat)
-  Fata Morgana (samen met iemand uit het publiek die voor het eerst mondharmonica speelt)
-  Home to Donegal
-  Sierra Madre (in de toonsoorten C & G).

De liedjes werden om en om gespeeld. Waar het kon, zong het publiek uit volle borst mee. Wat mij bij optredens in Twente en Gelderland altijd opvalt, is dat het Twents volkslied door de Twentenaren meer wordt meegezongen dan het Gelders volkslied door de Gelderlanders. Ik vraag mij af of dit aan de mensen ligt of aan de volksliederen. Ik merk wel op dat het Twents volkslied uit 1926 dateert en het Gelders volkslied 'pas' in 1998 tot officieel volkslied werd aangewezen. Maar of dit de verklaring is? 

Hoe dan ook, het MHT Orkest kan terugkijken op een geslaagd optreden. De KBO-leden die niet aanwezig waren, hebben dat helaas moeten missen. 


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu