4 maart - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

4 maart

Muziekcafé de Marke > 2020...............................................................................................................................................................
De geboren Doetinchemmer Jan Mulleman heeft in zijn jeugd en de jaren daarna geproefd aan de accordeon, althoorn, trompet en keyboard. In 1983 kwam Jan in zijn toenmalige woonplaats Rotterdam in aanraking met de mondharmonica. Dit instrument is hij tot de dag van vandaag trouw gebleven.

Jan werd in 1983 lid van de Rotterdamse Mondharmonicaclub. Hier ontstond mondharmonicatrio Blue Sharp; Jan werd de bassist. Met Blue Sharp speelde Jan voor radio en televisie. Successen waren CD-opnames en optredens in Nederland, Duitsland, Zwitserland en……Amerika.

Trieste familieomstandigheden brachten Jan terug naar zijn geboortestreek, het oosten van het land. Hier ging Jan als solist verder. Hij maakt nu gebruik van professionele orkestbanden als begeleiding. Zijn repertoire is divers: filmmuziek, musicals, country, klassiek, pop, evergreens, meezingers, etc.

Sinds het jaar 2012 wijdt Jan een groot deel van zijn tijd aan het geven van gratis mondharmonica les aan longpatiënten (mondharmonicaspelen is goed voor de ademhalingsspieren).

Terug naar de inhoud